Deprecated: Required parameter $a_token follows optional parameter $sync_interval in /customers/3/3/5/dalagymnasistforening.se/httpd.www/wp-content/plugins/srizon-facebook-album/lib/srizon_fb_album.php on line 22 Studenbalen | Dala gymnasistförening

Studenbalen

Studentveckan avslutas traditionsenligt med en enastående bal. Balen brukar traditionsenligt äga rum på lördagen innan studentveckan. Studenterna samlas först i Läroverksparken för fotografering och mingel, innan studenterna tågar till ballokalen med DGFs sång och flaggor i spetsen.
På plats serveras en utsökt middag som är noggrant utvald av DGF. Under middagen bjuds det på underhållning i form av livemusik från noggrant utvalda band. Ordförande i Fanborgen håller traditionsenligt ett tal, klasser kan uppträda i valfri form och när middagen avslutas förvandlas lokalen till ett magiskt dansgolv natten lång. Runt midnatt promenerar Fanborgen till Jungfruberget i omgångar med de studenter som vill avsluta studentveckan på absolut bästa sätt. Längs vägen ska studenterna plocka en sten, tyngd beroende på hur tung de uppskattar deras skolbörda varit. Vissa tar med sig ett gruskorn, andra tar hjälp av skottkärror för att få upp sina stenar. Uppe på Jungfruberget kastar man sedan sin sten över axeln, som en symbol för att göra sig av med sin skolbörda. När bördan lättat, är officiellt både skoltiden och studentveckan över.

balen

Information

4:e juni

17:00

Dalasalen, Falun