Om oss

Dala Gymnasistförening, DGF, bildades år 1868 med syftet att ”jemte spridandet af en sedlig anda inom Läroverket, bereda föreningens medlemmar en angenäm och nyttig förströelse”. Sedan dess har DGF förändrats och utvecklats, och är numera Sveriges äldsta och enda gymnasistförening. DGFs uppgift är att bevara och utveckla gamla traditioner som har med Faluns studenter att göra. Vårt största fokus ligger på studentveckan, med bland annat event som mösspåtagning på Stora torget, studenttåg genom centrum och den vackra studentbalen. Föreningen har också som uppgift att samarbeta med ett företag som utvecklar och säljer studentmössor och andra produkter till studenten, varje år och därmed ge studenterna så billiga och bra studentmössor som möjligt.

studendagen

Mer om DGF